Madelon Klijn Oefentherapeut Mensendieck

logodeoefen

Wat is oefentherapie Cesar/Mensendieck?

Oefentherapie Cesar/Mensendieck is een behandelmethode waar je bewust wordt van je lichaam in relatie tot je klacht en hoe je er zelf mee omgaat. Vanuit dit inzicht kun je beter leren omgaan met je klacht, herstellen van je klacht of klachten leren voorkomen. Daarom is het niet alleen geschikt voor kortdurende klachten (zoals van je rug of nek) maar ook voor chronische aandoeningen en pijn.
https://vvocm.nl

Chronische Pijn

Deze praktijk heeft een specialisatie gericht op chronische pijn en is aangesloten bij het Landelijk Netwerk Chronische Pijn.
https://netwerkchronischepijn.nl

Afbeelding1Wie geeft het?

Ik ben Madelon Klijn en woon sinds april 2018 in het prachtige zuid oost Friesland. Ik heb sinds 1983 een praktijk voor oefentherapie Mensendieck, Kinderoefentherapie en Mindfulness in Diemen. En vanaf januari 2019 start ik in de Kompenije in Jubbega een praktijk waar ik werk als Oefentherapeut Mensendieck, Pijntherapeut en Mindfulnesstrainer.

Hoe gaat het dan?

Je krijgt de eerste keer een intake en lichamelijk onderzoek gerelateerd aan je klachten. Het doel is samen inzicht te krijgen en van daaruit een behandelplan op te stellen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit informatie over je pijn, oefeningen voor soepelheid of spierkracht, houdingsverbetering, inzicht in gunstig bewegen/belasten, leren je eigen grenzen te hanteren, ademhaling of ontspanningsoefeningen.

Wordt het vergoed?

Deze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst voor Oefentherapie afgesloten.
Uit de basisverzekering.
Alle oefentherapeutische zorg wordt bij een chronische aandoening vergoed vanuit de basisverzekering na de 20-e behandeling. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Voor kinderen tot 18 jaar gelden max. 18 behandelingen uit de basisverzekering.

Uit de aanvullende verzekering.
Indien u aanvullend verzekerd bent, moeten de declaraties door ons direct bij uw zorgverzekeraar worden ingediend. De zorgverzekeraars hanteren daarbij vastgestelde tarieven. Het aantal wat wordt vergoed hangt af van uw aanvullend pakket.

Verwijzing nodig?

U kunt zowel met als zonder verwijzing een afspraak maken. Komt u zonder verwijzing dan zal bij de eerste afspraak eerst een screening plaats vinden; een gesprek waarin achterhaalt wordt of u met uw klacht bij ons op het juiste adres bent.

Niet aanvullend verzekerd?

Als u geen recht op vergoeding heeft dan ontvangt u een rekening per behandeling welke u per keer contant afrekent:

  • € 33,50 per behandeling op het praktijkadres van 30 minuten.
  • € 40,00 per behandeling op het adres van de patiënt of instelling waarin patiënt verblijft.
  • € 48,00 voor een eenmalig uitgebreid consult (intake, onderzoek en oefenadvies) van 45 minuten.

Kontakt

Gebouw de Kompenije
Ericalaan 24-a
8411 VK Jubbega
06-50253292
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.