Wordt Kwiek

Korfbalvereniging Wordt Kwiek is de korfbalvereniging van Jubbega en bestaat inmiddels 101 jaar. Wordt Kwiek heeft een roemrucht verleden met diverse internationals en veelal korfbal op het hoogste niveau in Nederland. Op dit moment speelt het vlaggenschip van Wordt Kwiek zowel op het veld als in de zaal Tweede Klasse landelijk.

Wordt Kwiek neemt aan de competitie in het seizoen 2016-2017 deel met een drietal seniorenteams.  Daarnaast verdedigen, drie aspirantenteams en vier pupillenteams de clubkleuren. De Welpen zullen vanaf de zaalcompetitie in wedstrijdverband actief zijn. Voorts beschikt WK over een groep van 18 kangoeroes

Met 150 leden is Wordt Kwiek in Friesland een korfbalvereniging met een gemiddeld ledenbestand, de commissies zijn goed ingevuld. De binnen WK actieve commissies zijn: Technische Commissie, Jeugd Commissie en Evenementen Commissie.

Wordt Kwiek speelt op het (gras)veld op zijn eigen accomodatie 't WK Hiem aan de Leidijk, de zaalwedstrijden worden gespeeld in mfg De Kompenije.