Elke dag een mooie dag bij Kinderwoud! kinderwoud                       

Kinderwoud Kinderopvang is een kinderopvangorganisatie met kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang door heel Friesland.

Kinderwoud is een maatschappelijke organisatie die al sinds de jaren ’70 werkzaam is in de kinderopvang en peuteropvang in Friesland. Kinderwoud is ontstaan vanuit het peuterspeelzaalwerk. Goedbedoelende ouders wilden hun kinderen voorbereiden op de basisschool. Eind jaren ’70 kwam daar een groepering bij die zich richtte op emancipatie, de rode vrouwen en vakbondsvrouwen. En nu, meer dan 50 jaar later, zijn we – ook met diverse samenvoegingen – uitgegroeid tot een mooie professionele organisatie, waar we dagelijks duizenden kinderen op onze kinderdagverblijven, peuteropvang, buitenschoolse opvang en bij onze gastouders verwelkomen!

De kinderen beleven gedurende een dag op de opvang vooral veel plezier en warmte, maar spelenderwijs bieden we ze natuurlijk allemaal brede en uitdagende ontwikkelingsmogelijkheden. We geven de kinderen daarmee waardevolle bagage in hun persoonlijkheidsontwikkeling. Dat maakt ons vak zo waardevol en zinvol. We willen de toekomstige generatie een stevige basis meegeven op een manier waar ze veel plezier aan beleven.

Vanuit de kernwaarden Geborgenheid, Eigenheid en Zelfontplooiing daagt Kinderwoud elk kind uit om spelenderwijs nieuwe dingen te ontdekken en zichzelf in zijn eigen tempo te ontwikkelen. Elk kind wordt GEZien en mag zijn wie het is!

 

Ons aanbod in MFG De Kompenije

  • Peuteropvang: voor kinderen van 2 tot 4 jaar
  • Buitenschoolse opvang: voor kinderen van 4 t/m 13 jaar

Contactpersoon
Simone Luchtmeijer, Clustermanager
T: 0513 – 610 825
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je eens komen kijken of je kind bij ons aanmelden?
Je bent van harte welkom! Aanmelden kan via het aanmeldformulier op onze website www.kinderwoud.nl/aanmelden

Contact
Persoonlijk en direct contact vinden we erg belangrijk. Je kunt ons daarom altijd bellen op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur. Stuur je ons liever een e-mail? Geen probleem, we zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden.

T: (0513) 610 825
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over kinderopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang van Kinderwoud kun je ook kijken op www.kinderwoud.nl

 

Heeft u opmerkingen of vragen aan uw buurtagent, dan kunt u telefonisch contact opnemen via 0900-8844 en vragen naar Johannes Bron of gebruik maken van het emailformulier.               

Vermeld hierbij de naam van de buurtagent.

Mocht de telefoon niet direct worden opgenomen, dan kunt een boodschap inspreken op de voicemail en wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld. Als u direct antwoord wilt op uw vraag, belt u dan tijdens het telefonisch spreekuur van de ouderenadviseur telefoonnummer 0513- 627332. Spreekuur is op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

0513-617756 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u een afspraak maken? Dan kunt u bellen naar Ineke Jonker of Elly van Haastert

Wilt u een afspraak maken? Dan kunt u bellen naar Ineke Jonker 0513 617756 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht de telefoon niet direct worden opgenomen, dan kunt een boodschap inspreken op de voicemail en wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld. Als u direct antwoord wilt op uw vraag, belt u dan tijdens het telefonisch spreekuur van de ouderenadviseur. Dinsdag en donderdag  van 9 tot 10 uur op telefoonnummer 0513- 627332

Talant helpt mensen met een beperking in Friesland hún leven te leiden. Of het nu gaat om wonen, werk en dagbesteding of leren, om 24-uurszorg of enkele uren begeleiding per week: de zorg en ondersteuning die Talant biedt, past bij de vraag en de individuele mogelijkheden. Talant is er voor kinderen (en hun gezin), volwassenen en ouderen met een beperking.

Contactpersoon: Harm Flootman, aanmeld- en plaatsingmedewerker
Telefoonnummer: 06 – 51 58 80 57
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactpersoon: Ali Pit, aanmeld- en plaatsingmedewerker
Telefoonnummer: 06 – 22 92 73 95
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.website: www.talant.nl

WenWearde3 web

WenWearde is en moderne, kleinschalige woonvoorziening met plaats voor achttien bewoners met een verpleeghuisindicatie. U woont in een groep van zes bewoners. U heeft een ruime eigen kamer en voor elke groep is er een gezamenlijke woon-/leefkeuken. Op de eerste etage zijn daarnaast twaalf zorgappartementen beschikbaar voor als u niet direct zorg nodig heeft, maar het wel prettig vindt om dit in de buurt te hebben. Hiervoor heeft u een zorgindicatie nodig.

WenWearde is gevestigd in Jubbega, in de streek De Kompenije. De woonvoorziening en de appartementen maken deel uit van een multifunctioneel gebouw (mfg). Het complex is in 2010 door woningcorporatie Accolade gebouwd. Het multifunctioneel gebouw huisvest verder een sporthal, bibliotheek, basisscholen, kinderopvang, fysiotherapie. tandarts en dierenarts. Winkels zijn op loopafstand van het complex. Kortom, als u voor WenWearde kiest, woont u in een levendig middelpunt van de streek.

Filosofie
Als u intensieve zorg nodig heeft, wilt u comfortabel en sfeervol wonen. De inrichting van WenWearde heeft daarom een huiselijke uitstraling. Uw kamer richt u vanzelfsprekend naar eigen wens in. Op WenWearde wordt dagelijks gezamenlijk gekookt in de woon-/leefkeuken. Dit zorgt voor een gezellige bezigheid. Als u het leuk vindt, kunt u ons meehelpen met koken of de was. Daarnaast organiseren we gezamenlijke activiteiten zoals koffie drinken, krant lezen, handwerken of zingen met kinderen uit de buurt.

Meer informatie
Download de folder van WenWearde. Voor meer informatie en een rondleiding kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling:Telefoon: 088 – 60 30 335 
E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Friese WoudenFriese Wouden

Thuis in de beste zorg

Bij De Friese Wouden, onderdeel van de KwadrantGroep, geloven we in de kracht van mensen; iedereen is van waarde. We kijken samen naar mogelijkheden, zodat u zolang mogelijk zelfstandig kunt leven, hoe en waar u wilt.

Wij onderscheiden ons door een totaalpakket aan zorg en deskundigheid te bieden; van huishoudelijke hulp tot wijkverpleging en van ondersteuning bij dementie tot complexe zorg. Wij zijn thuis in de beste zorg en u bent op uw plek bij De Friese Wouden; in uw eigen huis, in één van onze appartementen of in onze woonzorgcentra.

Onze zorgprofessionals hebben expertise op het gebied van dementie, chronische aandoeningen, de zorg voor kwetsbare ouderen, palliatieve zorg en preventie van zorg. Kleinschalige, zelforganiserende zorgteams die geworteld zijn in de wijk of de buurt zijn de basis van onze aanpak. Onze medewerkers zijn thuis in de beste zorg.

Contactgegevens

In de dorpen Jubbega en Hoornsterzwaag zijn twee teams van De Friese Wouden aanwezig. Neem contact op met:

Team de Kompenije: 088 512 69 99, wijkverpleegkundige Laura Annema

Team de Wiken: 088 512 69 96, wijkverpleegkundige Tjallie Bergsma

 

Prettig wonen op een plek waar je je thuis voelt. Dat is volgens Accolade het recht van iedereen en daar zetten wij ons voor in. Daarom doen we meer dan het aanbieden van betaalbare, comfortabele woningen. Bevorderen van leefbaarheid in buurten en wijken vinden we minstens zo belangrijk. Ons doel: voor elke huurder een passende woonplek in een aangename buurt.

Accolade Heerenveen van Kleffenstraat 5 8442 CW Heerenveen

website: www.accoladewonen.nl

owg" Over Welzijn gesproken"

Is er voor het welzijn van de mensen in Jubbega en Hoornsterzwaag.

De stichting is een vrijwilligersorganisatie met verschillende projecten.

 Voor meer informatie: http://www.overwelzijngesproken.nl

 

Sanne

Sanne de Ree Diëtist en Voedingskundige                                                                 

Voor advies en begeleiding in situaties als : overgewicht, ondergewicht, diabetes mellitus, darmklachten, wedstrijdsport en zwangerschap(swens). U bent van harte welkom, echter consulten vinden plaats volgens afspraak. Neem contact op om kennis te maken met de mogelijkheden

Telefoon: 0630375766
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.sannederee-dietist.nl

 

Sanne woont in Hoornsterzwaag, en is al enkele jaren actief als diëtist in plaatsen zoals Wijnjewoude en Haulerwijk.

Wat is eigenlijk een diëtist?                                                                                       

Iemand mag zich pas diëtist noemen na het behalen van een diploma van de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek. Een diëtist heeft veel kennis van voeding, voedingsmiddelen, voedingsstoffen, koken, spijsvertering, en daarnaast medische kennis. De diëtist is daarom de expert op gebied van voeding en dieet.  

Waarom?                                                                                                                           

Deze situaties vragen extra aandacht voor gezonde voeding en vaak heeft het lichaam dan een andere vraag naar brand- en bouwstoffen zoals: koolhydraten, eiwitten, vetten vitamines en/of mineralen. Ook kun je veel ellende voorkomen door gezond te eten. Een diëtist probeert de adviezen zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij wat u gewend bent om te eten. De diëtist geeft u adviezen maar begeleidt u ook bij het uitvoeren van deze veranderingen.

De voordelen kunnen zijn:                                                                                                       

Sanne voeding

 

Fitter voelen                                                                                                                                        

Minder kosten aan medicijnen en hulpmiddelen en tandartsrekeningen.                                    

Betere (sport) prestaties                                                                                                            

Ziekten voorkomen, zoals diabetes, knieklachten, obstipatie, etc.

En dat allemaal met gewone voedingsmiddelen, zonder dure repen of shakes..

Oant sjen,
Sanne de Ree, diëtist en voedingskundige

logopedie fotologopedie logo

          Jolanda Huisman       Marije Kloetstra              Marianne de Jong 

 

 

logopedie tekst

 

Bezoekadressen:
De Kompenije, Ericalaan 24A, Jubbega of Kerkewal 19, Gorredijk
Postadres: Kerkewal 19, 8401 CG Gorredijk
Tel.: 0513-465521
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.logopediegorredijkjubbega.nl

 

FLex

Opgroeien, voor de meeste kinderen gaat dit als vanzelfsprekend. Zij ontwikkelen zich moeiteloos van pasgeboren baby naar zelfstandig volwassene. Maar niet voor iedereen is dit zo gewoon. Soms kan je hierin best een beetje begeleiding gebruiken.

Kinderen leren spelenderwijs ! Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Het beheersen van motorische vaardigheden is een voorwaarde voor de ontwikkeling op ander gebied zoals praten, spelen, leren, concentreren en het creëren van zelfvertrouwen.

De omstandigheden waarin kinderen opgroeien zijn tegenwoordig heel anders dan vroeger. De wereld van vandaag brengt kinderen (- en ouders) soms uit balans. Maakt u zich zorgen om de (motorische) ontwikkeling van uw kind? Wij denken graag met u mee.

Bij kinderpraktijk Flex is Varen kinderfysiotherapeut en gespecialiseerd in het begeleiden en sturen van de motorische ontwikkeling of klachten van het bewegingsapparaat. Geke is kindercoach en begeleidt kinderen met sociaal-emotionele vraagstukken vanuit de belevingswereld van het kind. Door onze samenwerking veelal te combineren worden kinderen zowel mentaal als fysiek serieus genomen.

Wij zijn Varen en Geke van kinderprakijk “Flex” ; specialisten met ervaring in de beleving van kinderen en mensen . Flexibel en gedreven tot oplossingen.

Een afspraak met ons maken is mogelijk in onze praktijk in Jubbega in het mfg ‘De Kompenije’ , Ericalaan 24 a of in Akkrum, Heechein 48. Een bezoek bij u thuis is ook mogelijk.

Voor meer informatie : www.kinderpraktijkflex.nl (volg ons ook op facebook !)

Bellen mag altijd : Varen: 06-44611169 en/of Geke: 06-10274080

Wietske HoekstraDe Jongerenwerker, wie is dat?

Ik ben Wietske Hoekstra en werk als jongerenwerker voor Caleidoscoop Welzijnswerk. Sinds februari 2016 werk ik bij Caleidoscoop als jongerenwerker en preventiewerker. Dit doe ik in verschillende gebieden binnen de Gemeente Heerenveen, waaronder ook Jubbega. Daarnaast werk ik ook als preventiemedewerker op middelbare scholen in Heerenveen.

Waar kunt u mij vinden?

Ik heb geen vaste plek waar je mij kan vinden, wel ben ik telefonisch of via de mail bereikbaar waardoor een afspraak maken mogelijk is. Ik zal wekelijks aanwezig zijn in Jubbega.

Wat doe ik eigenlijk als Jongerenwerker?

Als  jongerenwerker ben ik een aanspreekpunt voor alles wat met jongeren te maken heeft. Contact krijgen met jongeren doe ik voornamelijk door ze op te zoeken waar ze te vinden zijn, bijvoorbeeld op straat. Heeft iemand een vraag of een probleem, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Wat beteken ik voor groepen jongeren?

Jongeren vinden het leuk om iets te doen wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn of juist beter in willen worden. Dat klinkt heel logisch maar het is niet altijd gemakkelijk om dat te organiseren. In sommige dorpen zijn er werkgroepen of stichtingen opgericht die activiteiten organiseren voor jongeren. In Jubbega is daarvoor nog niet zoveel en daar kan ik samen met jongeren en andere partijen een rol in spelen. Jongeren uit het dorp kunnen namelijk heel goed hun eigen activiteiten ontwikkelen!

In de Kompenije is een groep vrijwilligers actief die activiteiten organiseren voor de basisschoolkinderen van Jubbega en Hoornsterzwaag. De activiteiten vinden vooral rondom de Stoater plaats.

Dit in het kort over het jongerenwerk en waar ik me in eerste instantie op richt. Mochten er vragen zijn of wilt u kennismaken dan kunt u mij bereiken via onderstaande gegevens.

Wietske Hoekstra                                                                             

Tel: 0650929203                                                                                                                  

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg richt zich op de gezondheid, gezond opgroeien en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl van kinderen en jongeren tot 19 jaar. Dit als basis voor een gezond leven later. Bij de Jeugdgezondheidszorg werken onder andere jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die deskundig zijn op het gebied van ontwikkeling, gezondheid, groei, voeding, verzorging, opvoeding, veiligheid, opgroeien en leefstijl. Vanaf de geboorte van een kind kunnen ouders/verzorgers bij hen terecht voor vragen en advies. Voor meer informatie over de Jeugdgezondheidszorg:

https://www.ggdfryslan.nl/kind-opvoeding/bezoekadressen-consultatiebureau-in-frysl%C3%A2n/consultatiebureau-jubbega/

ggd

Voor vragen en/of het maken/wijzigen van afspraken is de Jeugdgezondheidszorg bereikbaar via het CJG telefoonnummer: 0900 – 254 1 254

Bezoekadres:

consultatiebureau

Jubbega MFC De Kompenije Ericalaan 24-a,  8411 VK Jubbega

 

 De Praktijk voor (Sport-) Fysio- en Manuele Therapie Jubbega is gevestigd in het Multifunctionele Centrum De Kompenije . Hier staan Thiemen Koopmans als (sport-) fysiotherapeut, Lisa Klabbers als manueel therapeut en Marije Sluis als algemeen fysiotherapeut voor uw klaar om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen.
 

 Behandelingen die in Jubbega gedaan worden:
Fysiotherapie
Manuele Therapie
Medical Taping
Dry Needling
Rugtriathlon
Mulligan
Sport Fysiotherapie
Echografie
PNE (bij peesklachten)
Shockwave
Beweegprogramma’s Diabetes/Obesitas
COPD/COVID- revalidatie

 Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0513-436738. Online een afspraak maken is ook mogelijk via www.fysiotherapiedepraktijk.nl of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.