Wietske HoekstraDe Jongerenwerker, wie is dat?

Ik ben Wietske Hoekstra en werk als jongerenwerker voor Caleidoscoop Welzijnswerk. Sinds februari 2016 werk ik bij Caleidoscoop als jongerenwerker en preventiewerker. Dit doe ik in verschillende gebieden binnen de Gemeente Heerenveen, waaronder ook Jubbega. Daarnaast werk ik ook als preventiemedewerker op middelbare scholen in Heerenveen.

Waar kunt u mij vinden?

Ik heb geen vaste plek waar je mij kan vinden, wel ben ik telefonisch of via de mail bereikbaar waardoor een afspraak maken mogelijk is. Ik zal wekelijks aanwezig zijn in Jubbega.

Wat doe ik eigenlijk als Jongerenwerker?

Als  jongerenwerker ben ik een aanspreekpunt voor alles wat met jongeren te maken heeft. Contact krijgen met jongeren doe ik voornamelijk door ze op te zoeken waar ze te vinden zijn, bijvoorbeeld op straat. Heeft iemand een vraag of een probleem, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Wat beteken ik voor groepen jongeren?

Jongeren vinden het leuk om iets te doen wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn of juist beter in willen worden. Dat klinkt heel logisch maar het is niet altijd gemakkelijk om dat te organiseren. In sommige dorpen zijn er werkgroepen of stichtingen opgericht die activiteiten organiseren voor jongeren. In Jubbega is daarvoor nog niet zoveel en daar kan ik samen met jongeren en andere partijen een rol in spelen. Jongeren uit het dorp kunnen namelijk heel goed hun eigen activiteiten ontwikkelen!

In de Kompenije is een groep vrijwilligers actief die activiteiten organiseren voor de basisschoolkinderen van Jubbega en Hoornsterzwaag. De activiteiten vinden vooral rondom de Stoater plaats.

Dit in het kort over het jongerenwerk en waar ik me in eerste instantie op richt. Mochten er vragen zijn of wilt u kennismaken dan kunt u mij bereiken via onderstaande gegevens.

Wietske Hoekstra                                                                             

Tel: 0650929203                                                                                                                  

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.